Masszázsmedence vagy jakuzzi – mi a különbség?

 

Gyakran használjuk szinonimaként a jakuzzit, a masszázsmedencét és a hidromasszázs kádakat, pedig mindegyik szó mögött egy eltérő tárgy húzódik. A köztük lévő hasonlóság az összemosásukhoz vezetett, holott egyáltalán nem mindegy melyikkel tér haza a vásárló.

 

Annyi a közös bennük, hogy mindegyik ugyanarra a technológiára, a hidromasszázsra épül. Ez a víz és a levegő megfelelő arányú keverését jelenti, amely eredményeképpen a víz erős sugárban zúdul a testre, masszírozva, lazítva azt. Ezen kívül viszont csak különbségeket találunk.

 

Masszázsmedence

Nyitott tetejű medencék, melyek keringetik és melegen tartják a vizet. A befúvók irányultsága változtatható, és ami nagyon fontos: a medence hordozható. A méretüknél fogva ez nem egy könnyű feladat, de nincsenek lerögzítve. A víz tartósan a medencében marad.

 

Spa

A masszázsmedencéhez hasonló tulajdonságokkal bír, de ez már a beépített változat. Beltéri és kültéri változata egyaránt létezik, de mindkét esetben fixen rögzített medencéről van szó. Uszodák, wellness részlegek kedvelt eleme, gyakran a talajba süllyesztve jelenik meg.

 

Jacuzzi vagy jakuzzi

Egy masszázsmedence márkáról van szó, ami a fejlesztő Jacuzzi testvérekről kapta a nevét. Gyakran használjuk főnévként, noha ugyanolyan márkanév, mint a Caldera Spas

 

Hidromasszázs kád

Hidroterápiával dolgozó kád, amelynek befúvói általában fixek, nem állíthatóak, és alapjáraton a vizet sem melegíti vagy tartja melegen. Ugyanakkor kaphatóak hozzá kiegészítők gépek ennek orvoslására. Mérete megegyezik a normál kádakéval, és a víz egy használat után leeresztésre kerül.

 

Hidromasszázs zuhanykabin

Hidroterápiás fúvókákkal ellátott zuhanykabin, amelyen a befúvók szöge lehet állítható és fix is. A víz az előbbiektől eltérő szögben éri a testet, így kicsit más jellegű masszázst nyújt, ami főként felfrissülésre alkalmas.